Home / Opgelicht door slotenmaker

Opgelicht door slotenmaker

Helaas horen wij de laatste tijd steeds meer verhalen van mensen die zijn opgelicht door een slotenmaker.

Een voorbeeld van een kant die is opgelicht door een slotenmaker:
Een klant uit Nood-Holland was haar sleutel verloren, via Google heeft ze een slotenmaker gevonden bij haar in de stad. Gebeld en kreeg een vriendelijke dame aan de lijn die haar vertelde dat de slotenmaker binnen 30 minuten bij haar was.

Opgelicht door slotenmakerNa meer dan een uur kwamen twee mannen aanrijden in een personen auto (dus geen werk bus of bestel auto) en hebben voordeur van mevrouw met bruut geweld geforceerd, met alle schade van dien. (zie foto’s)

Omdat zowel de deur beschadigd was en het slot nu defect was moest dit hersteld worden. De mannen vertrokken omdat ze een slot moesten halen (dit hadden ze dus op voorraad), na een 45 minuten kwamen ze terug met een opbouw slot wat niet paste? Overigens aan de kwaliteit en het merk van het slot te zien was dit het goedkoopste exemplaar van de bouwmarkt.

Dit slot is zeer amateuristisch geplaatst waarbij nog meer schade is toe gebracht aan de deur. Waarschijnlijk was het juiste gereedschap en de kennis niet aanwezig. (zie foto’s)

De klant was niet tevreden over het afgeleverde werk, maar ze moest wel betalen. De mannen zouden vervolgens terug komen om alles af te werken. Maar… u kunt vast al raden, deze mannen zijn nooit meer terug gekomen.

Nu misschien wel het ergste van het verhaal, de kosten. De klant moest voor dit prutswerk (schrik niet) € 585.- betalen?!

Even ter vergelijking bij een erkend slotenmaker:

  • Noodopening avond maximaal € 150.-
  • Oplegslot (lips SKG**) maximaal € 110.-

Totaal maximaal € 260.- zonder schade, met garantie en het slot wat bij deze klant gebruikt was kost maximaal € 50.-

Opgelicht door slotenmaker: Kosten schade herstel

Opgelicht slotenmakerOmdat de klant met een aardige schade is achtergebleven heeft mevrouw de dag erna een erkend slotenmaker ingeschakeld. De complete voordeur en het kozijn moest hersteld worden, vervolgens bleek het geleverde slot niet te voldoen aan de eisen van het politie keurmerk veilig wonen (pkvw) en het slot wat geplaatst was wordt geleverd met 3 sleutels, mevrouw had er slechts 2 ontvangen?

Omdat dit haar ook niet lekker zat hebben wij besloten om niet alleen de schade te herstellen, maar ook om direct een goed en veilig slot te plaatsen met alle reserve sleutels.

Totale kosten van het herstellen van zowel de deur, kozijn en het plaatsen van het nieuwe slot kwamen totaal op € 375.-. Mevrouw was dus totaal € 960.- kwijt omdat ze haar sleutel kwijt was.

Goed om te weten: Schakelt u een erkend slotenmaker in, dan kost u dit in het weekend of in de avond maximaal € 150.- De klant van dit verhaal had geen anti inbraakstrip en de deur zat niet op het nachtslot. Onze erkende slotenmaker had de deur in enkele minuten zonder schade geopend!

Schakelt u een slotenmaker in bij spoedgevallen? Gebruik altijd onze checklist. Daarnaast hebben wij ook verschillende erkende slotenmakers voor u geselecteerd, deze bedrijven zijn al door ons gescreend en u weet dan altijd 100% zeker dat u een echte vakman op bezoek krijgt met verstand van zaken tegen een eerlijk tarief.

Lees ook de volgende artikelen:

Top